objectar

segona fase

Barba Corsini

Francisco J. Barba Corsini és un d’aquells personatges què per uns moments en la dècada dels noranta, semblava què el seu país s’entestava en oblidar. Gràcies als petits homenatges que li han anat fent institucions com el Col·legi d’Arquitectes, Vinçon i especialment la Galeria H2O, hem estat a temps de retre-li un merescut homenatge.

Nascut a Tarragona l’any 1916, i llicenciat en Arquitectura per l’ETSAB, rebé un ensenyament acadèmic neoclassicista què posarà en pràctica els primers anys. L’any 1953 però, ‘l’emoció de sentir l’Arquitectura’, el farà trencar amb el passat i iniciar nous camps d’experimentació. Mostra del canvi de rumb és la col·lecció Pedrera, conjunt de mobles per a equipar tretze apartaments de la casa Milà de Gaudí, i que a principis dels noranta foren destruïts per a retornar-los a l’aspecte original. L’arquitecte Joaquim Ruiz Millet i la Galeria H20, en reeditaren la col·lecció quan l’any 1991, l’arquitecte decidí rescatar els mobles de Corsini que els obrers tiraven al contenidor.

La col·lecció Pedrera, està formada per una taula amb sobre de vidre i potes de tub d’acer inoxidable pintat o sorrejat, un banc de fusta massissa i estructura de tub d’acer, i la coneguda cadira de fibra de vidre amb potes de vareta d’acer. D’entre el seu mobiliari en destacar-ne també la làmpada de xapa perforada i vareta d’acer o un aplic d’acer lacat.

Juan Carlos Olivares, deia dels seus edificis que ‘són obres mestres on destaca la creació d’ambients especials mitjançant una imaginativa juxtaposició de diferents materials, tons i textures’. Estem davant d’un excel·lent arquitecte i d’un dels millors dissenyadors catalans de mobles del segle XX, juntament això sí, amb Josep Torres Clavé, Antoni de Moragas, Federico Correa, Miguel Milà i Alfonso Milà.

Us enllaço aquest interessant article de Basilio Bomczuk.

Barba Corsini

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: