objectar

segona fase

Joan Pedragosa

L’any 2005 ens deixava Joan Pedragosa, dissenyador gràfic que dedicà els últims anys de la seva vida a l’escultura. Ara, una web en dóna testimoni amb un complet recull de la seva obra escultòrica i alguns relats del seu pensament.

Pedragosa fou un reconegut dissenyador gràfic que, a partir de la creació de figures tridimensionals en cartolina, mòbils i altres petites peces escultòriques, es va anar endinsant en el món de l’escultura de gran format i en materials sòlids, a la qual va dedicar els darrers anys de la seva vida. Artista rigorós i amant de la geometria.

Nascut a Badalona l’any 1930, Joan Pedragosa estudià dibuix lineal i estètica industrial amb el tecnòleg Pere Casajoana. Treballà com a dibuixant i dissenyador gràfic en diverses agències de publicitat, tant a Catalunya com a Suïssa, on és marcat pel formalisme geomètric pur, i on s’interessa pel constructivisme rus i el futurisme italià. L’any 1961 fundà, juntament amb d’altres dissenyadors, l’ADG L’Associació de Grafistes del FAD. L’any 1962, obrí un estudi propi a Barcelona.

Professor de plàstica publicitària a l’escola Massana, ja l’any 1982 s’entreveu el seu interès per la tridimensionalitat i la interacció entre volum i espai, amb la realització tridimensional del logotip Método 3, que encetarà el camí per a la realització de la seva vessant escultòrica, que amb els anys anirà experimentant tant en formats com en materials. Destaquen les escultures El Astrólogo, Pasajero a Juneau i Anatomic Packs, així com les seves escultures de viatge o les escultures anomenades Geometria Opcional, de tendència constructivista. L’any 2006, tindrà lloc a la seva natal Badalona, l’exposició antològica, Espai Sense límits, de la qual en podeu veure aquest vídeo.

www.joanpedragosa.com

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: