objectar

segona fase

Museu del Disseny

Segons informaven ahir fonts de l’Ajuntament de Barcelona, finalment El Museu del Disseny, que podria dir-se ‘Centre del Disseny de Barcelona’, obrirà les portes la primavera del 2011 en un nou edifici de més de 25.000 metres quadrats i que es començarà a construir l’any que ve a la plaça de les Glòries.

Sembla doncs que la Barcelona del disseny envasat i per a l’estanteria, venç definitivament als Encants, el carismàtic Mercat Fira de Bellcaire. Un mercat del segle XIV, considerat un dels més antics d’Europa.

Segons expliquen; el nou equipament serà un centre museístic, de recerca, divulgació i producció del disseny. S’ocuparà de quatre àmbits relacionats amb el sector i estructurarà la seva activitat a partir del disseny de l’espai, el disseny gràfic, el disseny industrial i el disseny tèxtil.

El centre funcionarà com a museu amb la programació d’exposicions de les seves col·leccions que, d’entrada, estaran formades pels fons del museus de les arts decoratives i del tèxtil. El projecte preveu la creació de diverses categories o espais expositius. Un serà un nivell expositiu clàssic amb la mostra de materials, però també es crea una sala de pantalles per a iniciatives digitals i una àrea d’experimentació.

El centre també serà un punt de trobada del sector per generar dinàmiques que permetin analitzar la realitat a l’entorn del disseny, per mitjà de conferències i debats, publicacions periòdiques, llibres monogràfics, tallers o altres activitats. Una diagnosi que, acompanyada de processos de recerca, han de possibilitar la posada en marxa d’una línia de producció que permeti rendibilitzar tot l’esforç fet en investigació. Col·laborar activament amb el món de l’empresa o proposar productes i serveis són algunes de les accions previstes en aquest àmbit.

En conjunt, el centre vol oferir una àmplia oferta que atregui professionals dels sectors; membres d’ escoles o institucions, usuaris i consumidors. Abans de la inauguració del nou equipament, el centre s’instal·larà temporalment a la seu del Museu del Tèxtil i la Indumentària, al carrer de Montcada. Les peces que ara s’exposen, es traslladaran temporalment al Museu de Pedralbes, a la seu del Museu de les Arts Decoratives.

Durant els mesos i anys vinents, es triaran i restauraran les peces del futur Centre del Disseny, però sobretot es començarà a gestar el model del centre. En aquests moments s’estan celebrant reunions amb els diversos sectors implicats per acabar de definir el projecte.

L’edifici que albergarà el museu ha estat dissenyat per l’equip d’arquitectes MBM (Josep Martorell, Oriol Bohigas i David Mackay). L’edifici es compon de dues parts: una de subterrània i una altra sobre nivell. Tindrà dues entrades principals, una al Poblenou amb un llac i un pont, i l’ altra a tocar de la plaça de Glòries. Aquests espais públics estaran comunicats amb el futur intercanviador de la zona. Sales per a exposicions, centre de documentació, aules d’experimentació i investigació i una gran sala d’actes, a banda de botiga i cafeteria, són alguns dels espais de l’equipament. ‘Serà un edifici metàl·lic, gris i brillant amb una idea d’edificació compacta amb pocs forats’, ha explicat Bohigas durant la presentació.

dossier de premsa

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: