objectar

segona fase

En fem un manifest?

… ‘Y finalmente, tenéis en las manos otro de los elementos que refuerzan la dimensión pública de los Laus: la recopilación imprescindible donde debiera salir todo diseñador y director de arte que quiera difusión y reconocimiento para su trabajo’… * 

No me’n vaig adonar fins ahir, repassant el llistat de guanyadors de l’edició d’enguany dels premis Laus. Dels 1425 treballs inscrits en les set categories, s’atorgaren un total de 47 trofeus i 7 Grands Laus. 

El volum de les obres presentades, requeria un extens i organitzat jurat que s’estructurà per categories. Disseny Gràfic: Pablo Juncadella, Javier Abio, Carlota Marquina, Tony Brook, Eduardo del Fraile, Claret Serrahima, Sonia Sánchez i Daniel  Nebot. Interactius: Victor Gómez, Cristóbal Castilla, Steph Thirion i Núria Reolid. Comunicació Gràfica: Jaime Chávarri, David Espluga, Ainhoa Nagore, Rafa Antón i Eduard Xandri. Publicitat Audiovisual: Andrés Martínez, Pep Bosch, Ángel Sala, Marcelo Vergara i Mar Frutos. Comunicació Audiovisual: Abel López, Claudio Fresneda, David Gómez, Lorena Medina i Eva Clay. Comunicació Insitucional: Xavier Hidalgo, Marcel Juan, Carme Cañadell, Rai Llopart, Josep M. Trias, José Guirao i Antoni Laporte. Estudiants: Irene Sierra, Dani Navarro, Dan Peisajovich, Isabel Solanas, Pere Soler, Modesto Granados i Irene Ferrer-Mayol.

Doncs bé, entre els treballs guanyadors, n’hi ha 13 de professionals que formaven part del jurat d’aquella mateixa categoria, i uns quants més, de professionals o empreses que formaven part d’alguna de les altres categories. De 1425, no està pas malament.

Són els següents:

Gràfica de Sushitto i packaging de Demasié, de Mucho. Al jurat: Pablo Juncadella, director creatiu de Mucho.

Papereria Aurelia Interiorista, de DFraile. Al jurat: Eduardo del Fraile, dissenyador gràfic de l’estudi Dfraile.

Event Denúncia del Festival de Cine de San Sebastián, de Vitrubio Leo Burnett. Trofeu i Grand Laus! Al jurat: Rafa Antón, director creatiu executiu de Vitrubio Leo Burnett. 

Valla Smart Fortwo, Drets Humans d’AI i Smart Fortwo Eco, de Contrapunto. Al jurat: Jaime Chávarri, director creatiu de Contrapunto. 

Campanya Operación chascarrillo, de Tiempo BBDO. Al jurat: Andrés Martínez, director creatiu executiu de Tiempo BBDO. 

Careta del Programa Loops, de No-Domain per a TV3. Al jurat: Lorena Medina, project Manager de No-Domain i Eva Clay, dissenyadora gràfica de TV3.

Careta del programa Buzz, de Vectorsoul per a Teuve. Al jurat: David Gómez, director de màrqueting de Teuve. 

Gràfica de Colera, de Porcuatro. Al jurat: Marcel Juan, dissenyador gràfic de Porcuatro. 

Comunicació audiovisual d’Algun Dubte? i El Xavi i la Judit, d’Smäll. Al jurat: Xavier Hidalgo, director creatiu i soci fundador d’Smäll.

Senyors de l’ADG, en fem un manifest? 

*introducció llibret Laus 08

Anuncis

4 comentaris»

  Clarck wrote @

Ja sabem que als Laus, com el FAD en general, ellos se lo guisan y ellos se lo comen.

  Pau de Riba wrote @

Sí, no és gaire estètic, i és un problema difícil de solucionar. Trobar maneres de reduïr l’endogàmia dels LAUS els donaria més prestigi i animaria a més dissenyadors a presentar-se, aquest any van ser uns 1500 si no m’equivovo, un percentatge molt petit dels professionals en actiu.

També ho és la quantitat d’autoencàrrecs, en un estudi dels seleccionats entre el 2001 i 2003 els autoencàrrecs arribven al 16% (mínim), podeu veure l’article a http://pauderiba.com/pdf/Visual114_DisenoVersusCalle.zip

  Marcel Juan wrote @

Teniu tota la raó. Des de que em van nomenar jurat vaig intentar demanar que els jurats no poguèssim presentar feines als premis, però l’ADG confia en la imparcialitat dels jurats. D’entrada no em sembla malament.

El problema real apareix quan abans de jutjar les feines et fan dir quines feines són teves i quines no. Això fa que la resta del jurat, per cortesia sigui favorble als treballs presentats per algú que forma part d’aquest jurat.

De totes maneres entenc la crítica i crec que s’hauria de fer alguna cosa al respecte. De la mateixa manera, sent amic personal de molts dels premiats i membres del jurat us he de dir que també es detecten molts favoritismes amb amistats dels membres dels jurats.

Crec que hauria de ser una prioritat de la junta arreglar aquest problema que fa anys que es detecta

  Premis FAD 2009 « objectar wrote @

[…] d’edicions anteriors- els membres del jurat no podran presentar obra pròpia. Potser la polèmica de l’any passat, els haurà fet […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: