objectar

segona fase

25 anys de Swatch

Nascuda per fer front al creixement de les companyies japoneses en el tradicional feu suís de la fabricació de rellotges, a finals de la dècada dels setanta, naixia de la mà de Nicholas G. Hayek, The Swatch Group Ltd. El nom de la companyia, segons explica el mateix Hayek, provenia de la contracció de second watch, -que no pas de swiss watch, com se sol pensar-. L’any 1983, presentaren una primera col·lecció de dotze models. La reducció dels components, 51 respecte als 91 que empraven fins llavors els rellotges convencionals, així com una bona estratègia de producció i ensamblatge, permeteren a la multinacional, reduir en més d’un 80% els costos de fabricació, aconseguint vendre un milió de rellotges aquell mateix any.

A mitjans dels anys 80, començaren a obrir-se arreu del món les Swatch Store, esdevenint un èxit de vendes. Amb el capital suficient per anar absorvint marques suïsses de fabricació de rellotges com Breguet, Blancpain, Jaquet Droz, Glashütte Original, Union Glashütte, Léon Hatot, Omega, Rado, Longines, Tissot, Calvin Klein, Certina, Mido, Pierre Bal-main, Hamilton, Flik Flak i Endura.

Entre la multitud de projectes en els que s’ha vist involucrada la companyia, destaca l’elaboració del popular Smart. Ideat conjuntament amb Mercedes Benz, malgrat que anys més tard, n’acabaria marxant.

Els darrers anys, i fruit d’un cert estancament en les vendes, Swatch ha diversificat els seus productes, amb populars sèries com Irony, Scuba, Skin o Paparazzi, que l’han permès posicionar-se com la companyia de rellotges més gran del món.

www.swatch.com

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: