objectar

segona fase

En defensa de Lladró

Segurament els temps canvien i les prioritats també, i malgrat l’esforç de la firma valenciana per adequar-se [Jaime Hayón fitxa per Lladró] sembla que les figuretes de porcellana no es venen com es venien fa anys.

Nascuda en la dècada dels anys cinquanta de la mà dels germans José, Vicente i Juan, aquest darrer, segons diuen, mecenes del blaverisme més ranci, ben aviat s’instal·laren a la població de Tavernes Blanques, a l’Horta Nord. Amb els anys, la nau es convertiria en una petita ciutat amb diverses àrees de producció, investigació i equipaments per als empleats. Actualment, l’empresa compta amb més de mil treballadors.

A finals dels anys setanta, Lladró inicia la seva internacionalització, i el bon acolliment en països com el Canadà o els Estats Units d’Amèrica, permeteren a l’empresa consilidar-se. Mostra d’això, la tenim amb l’obertura l’any 1986 d’un museu en ple Manhattan de Nova York. Amb els anys, els germans Lladró han inaugurat desenes de botigues en els principals carrers de diverses ciutats del món.

Durant molts anys, productes com els de Lladró i els valors que representen, han estat fortament estigmatitzats per diversos col·lectius com ara el nostre. El caràcter figuratiu i sovint assèptic de les seves figures, així com el seu públic objectiu, convertien a Lladró en l’art de fàcil digestió per a una burgesia inculta.

I em pregunto: Quina diferència hi ha entre admirar la cadira Butterfly del grup Austral i una figureta de Lladró? Cap de les dues resol les necessitats funcionals -una, ni tan sols s’ho planteja- i ambdues resolen adequadament les necessitats emotives. No serà doncs, que tampoc som tan diferents?

www.lladro.com

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: