objectar

segona fase

Mar d’estalactites

Avui s’inaugarava la cúpula de la sala dels Drets Humans i l’Aliança de les Civilitzacions que Miquel Barceló ha transformat, al llarg de nou mesos, a la seu de l’Onu de Ginebra i que ha estat impulsada per Onuart, fundació constituida pel Ministeri d’Assumptes Exteriors i de Cooperació del Govern d’Espanya i algunes empreses privades, en motiu del setanta aniversari de la Declaració dels drets Humans. Polèmica servida, pels més de 20 milions d’euros que ha costat el projecte, dels que una part haurien sortit dels fons d’ajuda al desenvolupament.

La cúpula, de gairebé 1500 metres quadrats, ha suposat un nou repte per a l’autor de Felanitx, que ha treballat amb un equip de més de vint persones, per a significar amb trenta-cinc tonalades de pintura i resina, la seva Covamar. Un mar d’estalactites afilades, que tant de bó intimidin als alts buròcrates encarregats de pacifcar aquest món nostre.

L’escriptor Biel Mesquida, descriu en directe per a Vilaweb les impressions de l’obra. ‘Ha funcionat com si fos el taller del Lleonard, del Tintoretto o del Rafael: col·laboradors d’ofici a balquena; enginyers, informàtics, químics, manobres, inventors de tota casta. És un quadre de quadres. Mostra aquesta part barroca que té en Miquel, que és com un joc de miralls i, alhora, té una part més senzilla on fa el que ell sap: les ones i les estalactites. Hi he vist les coves que tenim a Mallorca, les coves del Drac, les coves d’Artà, hi he vist la mà en tempesta, hi he vist grans ones que anaven canviant de color, unes vegades eren blanques, unes altres eren verdes i unes altres vegades eren negres. El negre m’ha encantat. Després hi ha zones de mar arrissada… És una obra que no s’atura d’agafar significacions. En Miquel té aquesta cosa com de fàbrica de metàfores. Dóna molt de joc i de discursos. Dóna un ‘sentir, verbalitzar i pensar’ que no s’atura. És molt, molt excitant.’

www.miquelbarcelo.org

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: