objectar

segona fase

Nova bombona de butà

L’any 1987, naixia l’empresa Butano amb la missió de comercialitzar i distribuir gas butà envasat arreu de la península. Campsa i Repsol, foren els primers encarregats de la seva distribució, però anys més tard, l’empresa optà per a teixir una xarxa pròpia. De Cartagena a Madrid i amb plantes pròpies a València, Lleó i Barcelona.

Entrats els anys vuitanta i amb la liberalització del mercat, el Grup Repsol, es converteix en el propietari del que anomenaran Repsol Butano, convertint-se en el principal distribuïdor energètic de la Península.

Amb els anys, tant el color com la fisonomia característiques de la bombona, s’han anat impregnant en l’imaginari col·lectiu, convertint-los en destacades icones populars.

Ara, cinquanta anys més tard, Repsol ha decidit canviar el look de la tradicional bombona. I ho farà de la mà de l’empresa Amtrol Alfa i del premiat model Comet, dissenyat per Carlos Aguiar. Tenen previst un canvi progressiu de prop de mig milió de bombones en els formats de 6 i 11 litres. Un disseny més ergonòmic, i que amb la introducció d’un compost d’acer, fibra de vidre, resina i polipropilè, permetrà reduir-ne el pes i augmentar-ne la seguretat.

www.repsol.cat

Anuncis

1 comentari»

  4ojos wrote @

Cuando se rediseñó el logo de Repsol, allá por el 90, hubo un proyecto de cambiar el color de las bombonas de naranja a azul corporativo que no llegó a ralizarse porque se pretendía repercutir el coste a los distribuidores. Cosas veredes.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: