objectar

segona fase

Pritzker 2009

Nascut a Basilea l’any 1943, Peter Zumthor és un d’aquells grans arquitectes silenciosos. Format inicialment com a fuster, l’any 1963 iniciaria els estudis d’arquitectura a la Kunstgewerbeschule de la seva ciutat natal. L’any 1970, fou nomenat arquitecte del Departament de Preservació de Monuments del cantó de Graubünden i finalment l’any 1979, obriria un petit estudi enmig dels Alps, a la petita ciutat de Haldenstein.

La seva feina, poc prolífera però d’exquisida qualitat, l’ha fet principalment al cantó suïs on establiria l’estudi, malgrat els darrers anys, la projecció d’obres com l’Spa de l’Hotel Therme, a Vals o la capella de Sant Benet a Sumvitg, el portarà a treballar puntualment en alguns projectes a Alemanya o Àustria. Amb un reduït equip de no més de vint persones, Zumthor admet treballar com un escultor. No percep un projecte sense un material, al que juntament amb l’ordenament de l’espai, prioritza per sobre la forma.

Probablement, l’alcalde Hereu mai pugui fer-se la foto amb el senyor Zumthor. I potser algun dia, el petit cantó suís de Graubünden, tingui més interès que el previsible  parc temàtic, al que hauran convertint la ciutat de Barcelona.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Peter_Zumthor

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: