objectar

segona fase

Mestres. La Cadena del FAD

El bon disseny del present ha d’atenir a les demandes del futur i també ha de reconèixer i assimilar les conquestes i els avenços del passat. Es per això que el FAD organitza, des del 2004, el cicle Mestres. La Cadena del FAD, un cicle d’homenatges que reconeix la trajectòria d’alguns dels socis més il·lustres del FAD. Aquest any celebrem la sisena edició de La Cadena amb la mateixa voluntat de sempre: distingir l’excel·lència dels mestres i, a la vegada, donar l’oportunitat a les noves generacions que coneguin la seva experiència.

J. M. Massana i J. M. Tremoleda, dissenyadors industrials i ànima de Mobles 114, l’empresa que van fundar juntament amb Mariano Ferrer l’any 1973 i que els va servir per materialitzar els seus dissenys. Objectes intemporals, concebuts com l’harmonització dels valors humanístics amb els valors industrials. Recepta que amb els anys els ha permès a molts d’ells convertir-se en icones del disseny del nostre país.

Van iniciar el camí una tardor de 1973, al número 114 del carrer d’Enric Granados, segurament més preocupats per gaudir del trajecte que per atrapar horitzons, avançant amb passos ferms i deixant nítides petjades que han perdurat en el temps. La prestatgeria «Tria», el llum «Gira» (dissenyat juntament amb Mariano Ferrer), el banc «Marina» o les taules «Pey» són alguns objectes dissenyats per J. M. Massana i J. M. Tremoleda. Juntament amb objectes d’altres dissenyadors, com ara el penja-robes «Ona», la butaca «Torres Clavé», les cadires «Gimlet», la setrillera «Marquina» o el tamboret «Flod», formen part avui dia del catàleg de l’empresa i del patrimoni del país.

Objectes útils, discrets i amables, amb els quals convivim gairebé sense adornar-nos-en. Un testimoni excepcional de perseverança i coherència, amb el qual el FAD inaugura la sisena edició del cicle Mestres. La Cadena del FAD, i que té com a objectiu repassar i reconèixer públicament la tasca professional d’alguns dels socis més emblemàtics i donar-la a conèixer a les noves generacions.

www.fad.cat

No comments yet»

Deixa un comentari