objectar

segona fase

Eleccions a l’ADI

Tindran lloc aquest proper dimecres a les 19.00h  a la seu del FAD. La candidatura que es presenta a l’elecció, està presidida per la Viviana Narotzky i incorpora algunes renovacions en Secretaria, Tesoreria i vocals. Adjunto el llistat d’objectius:

Edito: La candidatura que es presentà a l’elecció, presidida per Vivina Narotzky, amb vicepresidència de Mia Serra, amb Marta Feduchi com a secretària, Gemma Tost com a tesorera i Maite Felices, Jordi Llopis, María Ruiz, Niall O’Flynn, Marc Guitart i un servidor com a vocals, fou designada guanyadora per a rellevar la junta actual.

Explorar – Renovar

L’any 2010, l’ADI-FAD compleix 50 anys. Cinc dècades promocionant el disseny industrial, proporcionant visibilitat i recolzament a un àmbit en constant evolució. En aquest mig segle d’existència des de la seva fundació l’any 1960, tant la mateixa professió com els seus contextos han viscut profundes transformacions. Coincidint amb aquest aniversari, l’ADI-FAD ha d’activar-se com una plataforma oberta per a reflexionar sobre el paper del disseny ara i en el seu futur, explorant els nous reptes que es plantegen en un entorn professional cada vegada més globalitzat i interdisciplinar. l’ADI-FAD, com a institució de caràcter eminentment cultural, es proposa fomentar el debat entre els seus membres i amb la societat en general, creant espais de reflexió i actuació per a pensar i comunicar el disseny com a generador de riquesa, tant econòmica com cultural. D’aquesta manera, l’ADI-FAD buscarà també redefinir i actualitzar el seu propi enclavament institucional amb les noves prioritats de l’àmbit professional al que representa.

Visibilitzar – Comunicar

D’una banda, facilitar el diàleg i la comunicació entre l’ADI i els seus socis. Per a dur-ho a terme es renovarà completament la pàgina web de l’associació i s’integrarà el recent estrenat bloc de l’ADI, amb la intenció de crear una eina dinàmica, de fàcil accés, que afavoreixi la visibilitat de l’ADI, tant a nivell nacional com internacional, i la interacció amb la seva comunitat de socis. D’altra banda, reforçar el perfil internacional de l’associació mitjançant contactes amb associacions i institucions d’altres països. S’han iniciat ja converses amb ADI Itàlia, de cara a establir un Premi Europeu de disseny industrial. Així mateix, buscarem incrementar la transparència en la relació amb els socis, compartint informació tant pel que fa a projectes i àrees d’actuació com respecte als processos de gestió interna. Finalment, agilitzar la comunicació amb els mitjans per obtenir una major difusió de les activitats de l’ADI i la contribució professional i empresarial dels seus socis.

Col·laborar

El disseny compta al nostre país amb un panorama institucional divers, que reflexa un ventall d’interessos i prioritats dins de la professió, amb el món empresarial, l’educació i la cultura. L’ADI sempre ha buscat establir xarxes de col·laboració amb empreses i institucions, i volem treballar per consolidar les que existeixen i activar noves línies d’actuació. En particular, és fonamental el diàleg entre diferents àrees de la pràctica del disseny en un context professional que tendeix cap a la multidisciplinarietat. Per això, des de l’ADI-FAD ens proposem desenvolupar activament la possibilitat d’actuacions conjuntes amb les altres associacions del FAD, tant directament com de manera coordinada amb la Junta Gestora.

Viviana Narotzky – 10 Desembre 2009

No comments yet»

Deixa un comentari